Terug naar het overzicht

Tips: Diversity Day

Geschreven door: Jacqueline Heerkens Thijssen

13 september 2019


Culinaire diversiteit, een combinatie van interesse voor diversiteit aan mensen én hun keukens. Altijd ben ik bezig met eten en de mensen achter gerechten, zo vormt zich ook de community van Cater Collective. Ook ben ik blijvend nieuwsgierig naar de betekenis van diversiteit. Omdat het belangrijk is en steeds relevanter wordt. Gaandeweg pik ik van alles op, wat ik jou niet willen onthouden. Daarom geef ik tips over food & diversiteit, van events en festivals, tot podcasts en kijktips!

Vandaag besteed ik aandacht aan Diversity Day!

Een afspiegeling van de maatschappij. Dat is bij steeds meer bedrijven top of mind. Dat klinkt logisch, maar is nog helemaal niet zo gebleken. Want moeten daar dan niet extra regelingen voor worden getroffen? Is dat wel zo efficient? En past het wel bij de arbeidsethos en bedrijfscultuur?

Gelukkig zien steeds meer bedrijven niet problemen, maar juist oplossingen. Mmm, dat klinkt als een inkoppertje. Toch is het zo! Elk gerenommeerd bedrijf heeft tegenwoordig een diversiteitsbeleid met doelstellingen en al. En dat bedenken, uitvoeren en realiseren gaat natuurlijk niet over één nacht ijs. Daarom wordt er van alles georganiseerd hieromtrent. En één van die initiatieven activeert bedrijven om in actie te komen: Diversity Day!

Blog Diversity Day.png

1 oktober is de nationale dag voor diversiteit en inclusie, onder de noemer Diversity Day. Bedrijven kunnen zich hiervoor aanmelden, om kenbaar te maken dat zij deze dag iets organiseren. Zoals de organisatie van Diversity Day zelf zegt: “Zo zetten we samen een stap in de goede richting: een maatschappij waarin we ieders unieke talenten waarderen en benutten. Wat je gender, culturele afkomst, seksuele oriëntatie, leeftijd of arbeidsvermogen ook is, samen vieren we de kracht van diversiteit.” Bedrijven die hier zoal aan meedoen zijn: Royal Schiphol Group, Rabobank, Ministerie van Sociale Zaken, PWC en nog veel meer.

Ook wordt er op 1 oktober al een aantal jaar het nationale integratiediner georganiseerd. Zo ook dit jaar! Geïnitieerd door Asito kunnen bedrijven zich aanmelden voor de organisatie van een maaltijd (ontbijt, lunch of diner). Het idee is dat alle deelnemers met én voor elkaar koken. En dat iedereen mag aanschuiven, van collega tot leverancier en van buurvrouw tot familie. Want eten verbindt, so true!

Zie hier, je kunt er niet meer om heen, diversiteit is booming! Maar ook zo nodig! En dat weten wij allang. Want diversiteit brengt zoveel goeds met zich mee. Het verbreedt je kijk op de wereld en verrijkt je kennis. Daar moet je wel moeite voor doen, maar is dat het niet ook waard?

En als je erover denkt om iets te organiseren op Diversity Day dit jaar, dan denk je toch wel aan Cater Collective. Zo geeft culinaire diversiteit smaak aan deze dag. Just saying… Let’s celebrate diversity together!

Heb je vragen, opmerkingen of aanvullingen? Laat dan van je horen!