Terug naar het overzicht

Tips: Netflix voor food en culture lovers

Geschreven door: Jacqueline Heerkens Thijssen

Datum: 17 oktober 2019


Culinaire diversiteit, een combinatie van interesse voor diversiteit aan mensen én hun keukens. Altijd ben ik bezig met eten en de mensen achter gerechten, zo vormt zich ook de community van Cater Collective. Ook ben ik blijvend nieuwsgierig naar de betekenis van diversiteit. Omdat het belangrijk is en steeds relevanter wordt. Gaandeweg pik ik van alles op, wat ik jou niet willen onthouden. Daarom geef ik tips over food & diversiteit, van events en festivals, tot podcasts en kijktips!

Nu de dagen weer korter worden en de kaarsjes thuis steeds vaker aan gaan, wint ook Netflix het weer aan populariteit. Want hoe heerlijk is het om op de bank (onder een dekentje) of in bed series te kijken! En nog beter als deze in het teken staan van food!

Tips Netflix chef's table.png

Iedereen kent Chef’s Table natuurlijk wel. Toch? Dit is een geweldige serie over de beste chefs van de wereld die hun verhaal doen. Alsof ze voor een moment bij jou in de woonkamer zitten en hun keukengeheimen met je delen. Mijn favoriet? De Indiase chef Gaggan Anand met z’n restaurant in Bangkok. Foodlover of niet, dit wil je zien! Deze documentaire reeks (gestart in 2015) is van Amerikaanse filmregisseur David Gelb. Een aantal jaar voor Chef’s Table regisseerde hij de documentaire Jiro Dreams of Sushi. Over een sterrenzaak in het metronetwerk van Tokyo. Ook te vinden op Netflix en ook een must see!

Dit jaar kwam David Gelb met een nieuwe serie tot ieders vreugd! Street food Asia. Pas op want bij het zien van elke aflevering wil je gegarandeerd op het eerste beste vliegtuig stappen om deze plekken te bezoeken. Van Delhi (India) tot Ho Chi Minh (Vietnam) en van Osaka (Japan) tot Cebu (Filipijnen). Echt smullen geblazen.

Tips Netflix streetfood.png

Voor de liefhebber van of geïnteresseerde in de Chinese keuken is daar Flavorful Origins. Een documentairereeks over culinaire geheimen uit de Chaosan keuken, afkomstig uit de Zuidoostelijke regio in China. Een serie van Mandarijnse makelij en dat maakt het puur en natuurlijk.

Nog geen genoeg van alle deze culinaire bingewatch opties? Zeker mag Ugly Delicious niet onvermeld blijven. Dit is een serie van Koreaans-Amerikaanse chef en tv-persoonlijkheid David Chang. Het interessante aan deze serie is dat er elke aflevering een product of concept centraal staat, dat wordt onderzocht van afkomst tot evolutie. Dit gaat vaak gepaard met migratie. Want zou het kunnen dat een van de beste pizza ter wereld momenteel in Tokyo wordt gemaakt? Of dat de Mexicaanse taco wel erg veel weg heeft van Kantonese dimsum?

Ik moet zeggen dat het wel erg Amerikaans is, maar als je daar doorheen kijkt, is de kern van deze serie geweldig!

Tips Netflix ugly delicious.png

De geruchten gaan dat er een vervolg komt, maar de release datum is nog niet bekend. Gelukkig kunnen je snel weer genieten van de goedlachse Chang want op 23 oktober (volgende week ja!) start een nieuwe serie Breakfast, lunch & dinner. Ook in deze serie worden food en travel gecombineerd, zo komt Chang met speciale gasten in Marrakech, Phonm Penn, Vancouver en Los Angeles.

Hoe kom jij de herfst door? Nog even op een rijtje mijn Netflix tips:

  • Ugly Delicious
  • Chef's Table (France)
  • Streetfood
  • Jiro Dreams of Sushi
  • Flavorful Origins
  • Breakfast, lunch & dinner (ik verwacht dat dit de moeite waard zal zijn!)

Heb je vragen, opmerkingen of aanvullingen? Laat dan van je horen!